Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πως επιλέγω laser: οδηγός βήμα-βήμα

Γιατρός ή αισθητικός;
Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσουμε στη μόνιμη αποτρίχωση είναι το αν θα επιλέξουμε γιατρό, ή αισθητικό.
Άποψή μας είναι ότι καμία από τις δύο ειδικότητες σε σχέση με την άλλη δεν παρέχει 100%  περισσότερη ασφάλεια ή αποτελεσματικότητα. Επομένως ακολουθήστε το ένστικτό σας και εφόσον έχετε κάποιο γιατρό που εμπιστεύεστε και θέλετε να κάνετε αποτρίχωση εκεί, πηγαίνετε εκεί. Αν πάλι προτιμάτε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο που το αντικείμενό του είναι κατ'εξοχήν η αισθητική, η ομορφιά και η αποτρίχωση, και πάλι καλά κάνετε.
Να σημειώσουμε εδώ ότι και στα ιατρεία, στη συντριπτική πλειοψηφία, την αποτρίχωση την κάνουν συνάδελφοι αισθητικοί, επομένως, είτε σε γιατρό, έιτε σε αισθητικό, είστε πάντα σε καλά χέρια.

"Ναι αλλά αν συμβεί κάτι, ο γιατρός ξέρει τι να κάνει!"
Σαν τι να συμβεί και τι είναι αυτό που θα κάνει ο γιατρός και δεν μπορεί να το κάνει ο αισθητικός; Αν εννοείς την καταπραϋντική κρέμα, αυτή μπορείς να τη βάλεις και μόνος σου. Γιατί όλες οι πανεπιστημιακές έρευνες λένε ότι ο χειρότερος τραυματισμός από laser αποτρίχωσης υποχωρεί χωρίς καμία παρέμβαση το πολύ σε 6 μήνες. Τα laser αποτρίχωσης είναι φτιαγμένα για να αποτριχώνουν και πολύ δύσκολα θα τραυματίσουν κάποιον και αν το κάνουν θα είναι από λάθος χειρισμό, ο οποίος μπορεί να συμβεί τόσο στο ιατρείο, όσο και στο κέντρο αισθητικής. Και όταν λέμε τραυματισμό στη laser αποτρίχωση εννοούμε ερεθισμό, κοκκίνισμα κλπ. Μείνε ήσυχος! Δεν πρόκειται για χειρουργείο! Αποτρίχωση είναι!

Μα πως γίνεται να χρησιμοποιείτε laser χωρίς γιατρό;
Ο νόμος λέει ότι το laser αποτρίχωσης μπορεί να χρησιμοποιείται από αισθητικούς. Άλλωστε οι αισθητικοί είναι οι μοναδικοί που εκπαιδεύονται στο πανεπιστήμιο στη laser αποτρίχωση. Κανείς άλλος.

IPL, Διοδικό ή Αλεξανδρίτη;
Διοδικό. Αυτό φέρνουν πρώτο στην αποτελεσματικότητα και στη μονιμότητα όλες ανεξαιρέτως οι πανεπιστημιακές έρευνες.
Η διαφορά μεταξύ των τριών τεχνολογιών ως προς την αποτελεσματικότητα είναι βέβαια αμελητέα, (5 ποσοστιαίες μονάδες το πολύ*) κι επομένως όλη αυτή η διαφορά στην τιμή δεν δικαιολογείται, όπως επίσης δε δικαιολογείται και η θεοποίηση του αλεξανδρίτη, αφού έρχεται δεύτερος.

*Άρθρο του 2006 στην ιατρική εφημερίδα "Lasers in Medical Science" παρουσίασε έρευνα η οποία σύγκρινε την φωτοαποτρίχωση (IPL) με το laser alexandrite και το διοδικό laser. Η έρευνα δεν έδειξε μεγάλες διαφορές μεταξύ των τεχνολογιών στη μείωση της τριχοφυΐας στο τέλος της θεραπείας μετά από 6 εφαρμογές.
Έξι μήνες μετά όμως, η μονιμότητα του αποτελέσματος βρισκόταν:
✅ στο 71.71% για το διοδικό laser,
☑️ στο 68.75% για το alexandrite laser,
✔️ και στο 66.96% για το IPL.

Στο κέντρο που πάω μου είπαν ότι δεν είχα τόσο καιρό αποτέλεσμα γιατί έκανα IPL!
...και σίγουρα μετά σου πρότειναν να πάρεις το "ολοκαίνουργιο" laser που μόλις έφεραν. Επίσης σίγουρα θα σου είπαν ότι το IPL είναι φτηνό γιατί δεν έχει αποτέλεσμα.
Οι ίδιοι που λένε ότι το IPL είναι φτηνό γιατί δεν έχει αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι που μέχρι πρότεινος είχαν IPL και ουδέποτε το πρότειναν σε οικονομική τιμή.
Το IPL είναι μία εξαιρετική μέθοδος αποτρίχωσης και χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα την έχουν χρησιμοποιήσει με άριστα αποτελέσματα. Τα lasers σίγουρα είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται ούτε η πλήρης εκμηδένιση της τεχνολογίας των IPL, ούτε η τεράστια διαφορά στην τιμή των συνεδρίών.
Αν όντως έκανες IPL και δεν είχες αποτέλεσμα, δύο περιπτώσεις υπάρχουν: ή ο τύπος της τριχοφυΐας σου δεν ήταν για IPL, ή το μηχάνημα δεν ήταν καλά συντηρημένο.

Στο κέντρο που πάω μου είπαν ότι η μόνιμη αποτρίχωση κοστίζει ακριβά γιατί το μηχάνημά τους είναι πανάκριβο!
Στο τέλος του προγράμματος εσύ θα πάρεις το μηχάνημα δικό σου; Τι ακριβώς "αγοράζεις" ως καταναλωτής, το αποτέλεσμα ή το μηχάνημα;
Σίγουρα αν επιλέξεις να κάνεις μόνιμη αποτρίχωση με ένα μηχάνημα "μάρκα" ή σε ένα υπερπολυτελές κέντρο, δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις για χαμηλή τιμή.
Ούτε η πολυτέλεια του κέντρου όμως, ούτε το ακριβό μηχάνημα μπορούν να σου εγγυηθούν το 100% της επιτυχίας: οι επιστημονικές έρευνες είναι αμείλικτες και επιμένουν ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι ο τύπος φωτός που χρησιμοποιείται, όχι η μάρκα του μηχανήματος. Επίσης -το λέμε και πάλι- οι διαφορές μεταξύ των τεχνολογιών ως προς το αποτέλεσμα είναι και αυτές πολύ μικρές, άρα δε δικαιολογείται αυτή η τεράστια διαφορά στην τιμή.

Επομένως διπλάσια τιμή δε σημαίνει διπλάσιο αποτέλεσμα
...ακόμη κι αν είναι ακριβό το μηχάνημα!

Στο κέντρο που πάω μου έχουν δώσει γραπτή εγγύηση αποτελέσματος!
...η οποία στο σημείο που θα πρέπει να αναφέρει τι δικαιούστε αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, έχει σίγουρα ένα τεράααααααααααααστιο κενό!

Με μπερδέψατε! Τι να κάνω τελικά;
Όταν επιλέγεις μόνιμη αποτρίχωση, έχε στο μυαλό σου ξεκάθαρα τα παρακάτω:
  • Δεν αγοράζεις οικόπεδο! Πρόκειται να "αγοράσεις" ένα αποτέλεσμα μόνιμης αποτρίχωσης και όχι ένα μηχάνημα ή μία φίρμα κέντρων αισθητικής. Αν όμως σε ενδιαφέρει η μάρκα του μηχανήματος ή η πολυτέλεια του κέντρου, τότε μην απαιτείς χαμηλό κόστος.
  • Το αν θα πας σε γιατρό ή αισθητικό, λίγο θα παίξει ρόλο στο αποτέλεσμά σου. Πήγαινε όπου εμπιστεύεσαι εσύ.
  • Αν τα χρήματα που σου ζητούν για μόνιμη αποτρίχωση σου φαίνονται πολλά, ψάξε και αλλού. Είσαι καταναλωτής. Είναι δικαίωμά σου να κάνεις έρευνα αγοράς.
  • Οι πανεπιστημιακές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στα ιατρικά περιοδικά φέρνουν ξεκάθαρα το διοδικό laser στην πρώτη θέση ως προς την αποτελεσματικότητα. Και τα άλλα laser ή IPL όμως έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Αν κάποιος σου πει τη φράση "το δικό μας laser είναι το καλύτερο", φύγε τρέχοντας! Καμία επιστημονική έρευνα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
  • Μην προτιμάς κέντρα που την ενημέρωση θα σου την κάνουν πωλητές. Ο πωλητής θα πάρει ποσοστό επί των πωλήσεων και δε θα σου κάνει την εφαρμογή. Αυτό που τον ενδιαφέρει λοιπόν είναι η πώληση. Ζήτα να σε ενημερώσει αισθητικός με πτυχίο και κατά προτίμηση ο ίδιος αισθητικός που θα αναλάβει και την εφαρμογή της laser αποτρίχωσης: έχει πτυχίο, έχει εμπειρία... κάτι καλύτερο θα βγει!
  • Ρώτα φίλους και γνωστούς που ήδη έχουν κάνει μόνιμη αποτρίχωση και ενημερώσου για το που πήγαν και αν έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Όσο περισσότερο κόσμο ρωτήσεις, τόσο πιο εύκολη θα γίνει και η δική σου επιλογή.
Γιατί να επιλέξω Element για μόνιμη αποτρίχωση;
  • Εκατοντάδες άνθρωποι σε λιγότερο από 2 χρόνια έχουν επιλέξει το διοδικό laser ή τη μοναδική μόνιμη αποτρίχωση Phasma®, μία αποκλειστικότητα Element. Είναι πολλοί! Κάποιο λόγο θα έχουν...
  • Είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε κρατήσει σταθερή οικονομική πολιτική στη laser αποτρίχωση και σου εγγυόμαστε πληρωμή ανά συνεδρία, στην ίδια τιμή, για πάντα! Οποιαδήποτε αλλαγή στις προσφορές, δε θα σε επηρρεάσει, παρα μόνο αν προκύψει καλύτερη προσφορά από αυτή που ήδη έχεις, οπότε θα περάσεις αυτόματα στη χαμηλότερη χρέωση. Προσφορές "γνωριμίας", ή με ημερομηνία λήξης σε μακροπρόθεσμα προγράμματα με σκοπό το μόνιμο αποτέλεσμα δεν ανήκουν στη δική μας κουλτούρα.
  • Είμαστε το μοναδικό εργαστήριο αισθητικής που σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργούμε πλήρως 3 μηχανήματα μόνιμης αποτρίχωσης (2 διοδικά laser και 1 Phasma®) και παραταύτα τηρείται λίστα αναμονής για την έναρξη των συνεδριών.
  • Μόνο 41,2% των επισκεπτών μας θα μας σύστηνε σε άλλους... το υπόλοιπο 58,8%, το έχει ήδη κάνει.... (Σύμφωνα με επώνυμη έρευνα!). 


  • Τρεις διπλωματούχοι αισθητικοί ΤΕΙ με τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρία, που καλύπτουν όλο το ωράριο λειτουργίας μας είναι μία επιπλέον εγγύηση. Γνωρίζουν τη δουλειά τους και προτείνουν με βάση την εμπειρία και την εκπαίδευσή τους. Επομένως στο χώρο μας δεν υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την πώληση. Αντιθέτως έχουμε πτυχιούχους αισθητικούς που ενημερώνουν με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση. Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται πάντα όταν οι εφαρμογές γίνονται από καταρτισμένο προσωπικό... και σε αυτό τα Element δεν υστερούν καθόλου!
  • Στη laser αποτρίχωση έχουμε επιλέξει να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή! Εφόσον προκύπτει επιπλέον ζήτηση λοιπόν, προχωράμε σε αγορά νέων μηχανημάτων που έχουν κάτι επιπλέον να δώσουν με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση το marketing ή τη μόδα! To νέο μας laser έχει κάτι πολύ σημαντικό και μοναδικό να πει... σύντομα θα γίνει και επίσημα η παρουσίασή του!
Αν έχεις κι άλλες απορίες, μίλα μαζί μας στο 2811 11 8101 και κλείσε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης. Οι επαγγελματίες στη μόνιμη αποτρίχωση είναι εδώ και σε περιμένουν!


Για οποιαδήποτε απορία για τις θεραπείες Element,
επικοινωνήστε μαζί μας στο 2811 11 8101.
Όταν πρόκειται για εμάς...
...ενημερωθείτε από εμάς!
Κατέβασε την εφαρμογή μας
στο Android κινητό σου ή στο iPhone σου!
Element Overwhelming Beauty

Για πληροφορίες και ραντεβού καλείτε το 2811 118101.

Element Overwhelming Beauty
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος
71304, Ηράκλειο
Τηλ. 2811118101

1 σχόλιο:

  1. Τρομερο αρθρο ευχαριστω πολυ! εγω πηγαινω σε αυτο το κεντρο αισθητικης www.christies-adc.gr και ειμαι πολυ ικανοποιημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή