Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Spartan: μασάζ για αθλητές και όχι μόνο!

Μία νέα εμπειρία μασάζ για αθλητές και ανθρώπους που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους λόγω κόπωσης. Η τεχνική Spartan συνοδεύεται από ένα έλαιο μοναδικό και παγκοσμίως γνωστό, το έλαιο από σπαθόχορτο, ή σπαθόλαδο, ή βαλσαμέλαιο. Η επιστημονική ονομασία του βοτάνου από το οποίο παράγεται με φυσικές μεθόδους το βαλσαμέλαιο είναι το Υπερικό το Διάτρητο (Hypericum Perforatum). Ο λαός του έχει δώσει δεκάδες ονομασίες, σχεδόν τόσες όσες και οι ιδιότητές του:
  • ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους των αρθρώσεων.
  • έχει αντιμικροβιακή δράση στην επιδερμίδα.
  • εξαιρετικά επουλωτικό τόσο στο δέρμα όσο και στους βλεννογόνους.
  • δραστικό στη σύσφιξη και την τόνωση του δέρματος 
  • μειώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, φτιάχνει τη διάθεση, τονώνει την ενέργεια, λόγω δραστικών συστατικών του ελαίου (υπερικίνη) που χρησιμοποιούνται πλέον και στη μοντέρνα ψυχιατρική.
  • δρα κατά της αϋπνίας και της αδυναμίας χαλάρωσης που προκαλείται από έντονο σωματικό ή ψυχικό stress.
Το βαλσαμέλαιο ήταν το ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών μαχητών, για να κλείνουν και τις πληγές τους να τις απολυμαίνουν και να σταματούν την αιμορραγία. Κύρια δραστική ουσία του ελαίου αυτού είναι η υπερικίνη, στην οποία οφείλεται και ένα μεγάλο μέρος των θεραπευτικών ιδιοτήτων του ελαίου.

Το Spartan Massage περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης και τόνωσης των κουρασμένων μυών, ειδικά των αθλητών, και σκοπό έχει τη γρήγορη ενεργειακή αποκατάστασή τους. Η μάλαξη πραγματοποιείται σε όλο το σώμα (κορμός, πόδια, χέρια, παλάμες, πέλματα, αυχένας, κεφάλι) και η αίσθηση που αφήνει είναι αυτή της ξεκούρασης και της εξισορρόπησης της ενέργειας, τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα.

Στους αθλητές συνίσταται εναλλαγή του Spartan Massage και του HT Massage.

Το Spartan Massage, είναι μία αποκλειστικότητα Element. Δείτε εδώ και άλλες προτάσεις Massage Element!

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το έλαιο σπαθόχορτου που χρησιμοποιείται στο Spartan Massage είναι εξαιρετικής ποιότητας, παρασκευάζεται και τυποποιείται από επαγγελματίες παραγωγούς κι επομένως περιέχει τις αναμενόμενες ποσότητες υπερικίνης.
Οι πιθανές παρενέργειες από κατανάλωση υπερικίνης αφορούν στην κατανάλωση του φυτού ή του αφεψήματος αυτού μέσω της κατάποσης και όχι μέσω της χειρομάλαξης. Αν πιστεύετε ότι η χειρομάλαξη με έλαιο υπερικού μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα, ρωτήστε το γιατρό σας και ζητήστε την άδειά του πριν κλείσετε το ραντεβού σας.
Η φωτοευαισθησία από το έλαιο υπερικού είναι σπάνια και αφορά στη χρήση καθαρής υπερικίνης για θεραπευτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση οι θεραπευτές του Element θα σας συμβουλέψουν να μην κάνετε ηλιοθεραπεία με το έλαιο υπερικού στο σώμα σας.

Το παρόν ιστολόγιο συντάσσεται από την ομάδα των
Element Overwhelming Beauty
(Μαριάννα Βελεγράκη)
Ηράκλειο Κρήτης
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος, 71304
Τηλ. 2811 11 8101

Περιστέρι Αττικής
Κνωσού 4
4ος ΄Οροφος, 12134
Τηλ. 211 770 7005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου