Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

3 βήματα για τελειο σώμα - (ισχύει για όλους!)


Με αφορμή τις ερωτήσεις σας, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στα Element προχωράμε σε μία σειρά ενημερωτικών άρθρων και εκπομπών (άκουσέ μας κάθε Πέμπτη στις 9.00 το πρωί στο Love Radio Κρήτης 102,8) που αφορούν στο αδυνάτισμα.

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό η τηλεόραση και όλα τα διαφημιστικά μέσα γεμίζουν με μηνύματα για εύκολο αδυνάτισμα, για τέλειο σώμα, για σμιλεμένους κοιλιακούς με χρήση μηχανημάτων, για το λίπος που φεύγει με τα ούρα, για το πάχος που εξατμίζεται με τον ιδρώτα, για τα λιποκύτταρα που αυτοκτονούν από το κρύο και πηδούν ομαδικά στη λέμφο. Έχουμε φτάσει σε σημείο να ακούμε όρους που υπονοούν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι φυσιολογικό να περιέχει περιττό λίπος και το μόνο πρόβλημα είναι που θα το μετατοπίσει το μηχάνημα για να φαίνεται όμορφο.

Εμείς σαν αισθητικοί δεν μπορούμε να δεχτούμε ανακρίβειες και υποθέσεις χωρίς κανένα επιστημονικό έρεισμα που βάζουν σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη του κοινού στη δουλειά μας. 

Εξηγούμε λοιπόν παρακάτω τα τρία βήματα που πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα αν μας ταλαιπωρούν τα περιττά κιλά:

 1. Πρώτο Βήμα: επισκεπτόμαστε ένα διατροφολόγο. Οι λανθασμένες διατροφικές μας συνήθειες είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε και είναι αυτές που μας οδήγησαν στο να πάρουμε περιττά κιλά. Ο διατροφολόγος είναι ο μόνος κατάλληλος επιστήμονας που μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις (λιπομέτρηση, μεταβολισμός κλπ) για να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές που χρειαζόμαστε.
 2. Δεύτερο Βήμα: επισκεπτόμαστε ένα γυμναστή ή ένα γυμναστήριο. Η μειωμένες καύσεις είναι το δεύτερο λάθος που μας οδήγησε στα παραπάνω κιλά. Ο γυμναστής είναι ο δεύτερος κατάλληλος άνθρωπος που θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα ήπιας προσαρμογής σε ένα νέο τρόπο ζωής που θα αυξήσει τις καύσεις μας, την εφίδρωση, την κατανάλωση νερού και φυσικά θα δώσει ώθηση στο μεταβολισμό μας.
 3. Τρίτο Βήμα: εφόσον κάναμε τα δύο παραπάνω, τότε και μόνο τότε έχει έρθει η ώρα να επισκεφτούμε το κέντρο αισθητικής. Η αισθητική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους που επιμένει παρόλες τις θυσίες και τις αλλαγές που έχουμε κάνει. Υπάρχουν μηχανήματα, τεχνικές και τεχνολογίες που βοηθούν την απώλεια του λίπους που επιμένει, αρκεί να μιλάμε για τοπικό πάχος και μικροατέλειες. Η αισθητική δεν ασχολείται με την απώλεια βάρους κι επομένως ο υπεύθυνος και σοβαρός αισθητικός δεν αναλαμβάνει περιστατικά παχυσαρκίας.
Σε αυτό το σημείο να εξηγήσουμε μερικά πράγματα που αφορούν στην απώλεια λίπους με μηχανήματα αισθητικής:
 1. Ο μεταβολισμός του λίπους στο σώμα είναι ένα από τα πιο μελετημένα κεφάλαια στην ανθρώπινη φυσιολογία και δεν υπάρχει περίπτωση η ιατρική επιστήμη να έχει κάνει λάθος στα συμπεράσματά της.
 2. Η ιατρική επιστήμη μας βεβαιώνει ότι το ανθρώπινο νεφρό δεν μπορεί να αποβάλει λίπος κι επομένως οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το λίπος μας θα φύγει με τα ούρα είναι απολύτως ψευδής. Αν ποτέ διαπιστώσουμε με εξετάσεις ότι τα ούρα μας περιέχουν λίπος, σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε φάση βαρύτατης νεφρικής ανεπάρκειας και ότι τα νεφρά μας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το λίπος στα ούρα επομένως δεν είναι ένδειξη ότι αδυνατίζουμε αλλά ότι είμαστε βαριά άρρωστοι.
 3. Η ιατρική επιστήμη μας βεβαιώνει ότι ο ιδρώτας δεν μπορεί να γίνει αγωγός αποβολής λίπους. Το δε σμήγμα (λιπαρή ουσία που εκκρίνουν οι σμηγματογόνοι αδένες) δεν είναι λίπος που προέρχεται από τα περιττά μας κιλά.
 4. Η ιατρική επιστήμη μας βεβαιώνει επίσης ότι η λέμφος δεν αποτελεί αγωγό αποβολής του λίπους από το σώμα. Κι αυτό γιατί η λέμφος καταλήγει στο φλεβικό σύστημα, στο αίμα δηλαδή και όχι σε κάποιο όργανο απέκρισης. Μέσα από τη λέμφο μπορεί να μετακινηθεί το λίπος με τη μορφή χυλομικρών. Όχι όμως και να αποβληθεί.
 5. Τέλος η ιατρική επιστήμη μας βεβαιώνει ότι ο μόνος τρόπος αποβολής του λίπους από το σώμα είναι... η καύση του. Για να φύγει το λίπος από επάνω μας πρέπει να το κάψουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Τότε τι κάνουν τα μηχανήματα αισθητικής;
Ό,τι κι αν κάνουν, σίγουρα δεν εξαφανίζουν δια μαγείας τα περιττά κιλά. Όλη αυτή η αντίληψη του "κάθομαι στο μηχάνημα και χάνω" είναι εκτός πραγματικότητας.

Τα μηχανήματα αισθητικής είναι πολύ αποτελεσματικά στην απώλεια του τοπικού πάχους γιατί σκοπός τους είναι να διαλυτοποιήσουν το λίπος τοπικά και να το θέσουν πιο εύκολα στη διάθεση του σώματος να το κάψει.

Με την αισθητική δε χάνουμε κιλά, μόνο τοπικό πάχος!

Είτε κάνουμε ενέσιμη μεσοθεραπεία, είτε HIFU, είτε ραδιοσυχνότητες, στην αισθητική δεν έχουμε ποτέ σκοπό την καύση του λίπους. Οι τεχνικές μας σκοπό έχουν τη διάλυση των κυτταρικών μεμβρανών των λιποκυττάρων ώστε να απελευθερωθεί το λίπος και να γίνει προσβάσιμο από τους μηχανισμούς καύσης του σώματος.

Στόχος της αισθητικής είναι η κινητοποίηση, η ενεργοποίηση, η διαλυτοποίηση του λίπους, με τελικό στόχο την διάθεσή του στους μηχανισμούς της καύσης.
Αν δεν υπάρξει καύση, δεν θα υπάρξει και μόνιμο αποτέλεσμα.

Το λίπος που θα απελευθερωθεί τοπικά από την εφαρμογή μηχανημάτων, δεν θα αποβληθεί ούτε με τα ούρα, ούτε με τον ιδρώτα, ούτε με τη λέμφο. Θα πρέπει να καεί. Αν δεν καεί, θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο.
Κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να κάψει το λίπος αντί για εμάς!

Δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση θαυματουργά μηχανήματα. Υπάρχει αντιθέτως "θαυματουργό" marketing και "θαυματουργοί" πωλητές. Οι εφαρμοζόμενες τεχνολογίες αλλάζουν κάθε χρόνο. Αυτό που μένει όμως στον κάθε επαγγελματία που προτείνει λύσεις είναι η ειλικρινής και επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του. Δεν κρίνεται ποτέ επομένως η αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων και των τεχνολογιών. Αυτό που κρίνεται είναι ο επαγγελματίας, η ειλικρίνειά του, η επιστημονική του κατάρτιση και η ενημέρωση που αυτός κάνει στον επισκέπτη του για το τι μπορεί να περιμένει από την επιλογή του.

- "Στο μηχάνημα που είχα κάνει είχα χάσει 10 πόντους σε μία συνεδρία. Με είχαν μετρήσει πριν και μετά. Πως έγινε;"
- Κάποια μηχανήματα κατά την εφαρμογή προκαλούν συμπίεση των ιστών ή μάλαξη με φορά προς το κέντρο του σώματος με αποτέλεσμα να μετατοπίζονται υγρά. Είναι επιστημονικά αδύνατον σε μία συνεδρία με μηχάνημα να καεί λίπος. Η μέτρηση "πριν και μετά" τη συνεδρία σε τέτοια μηχανήματα είναι ένα τέχνασμα marketing που ουδεμία σχέση έχει με πραγματική απώλεια λίπους. Λίγες ώρες μετα τη συνεδρία τα υγρά επιστρέφουν στη θέση τους... μαζί και οι πόντοι!

Στα Element Overwhelming Beauty:
 • Δεν αναλαμβάνουμε περιστατικά παχυσαρκίας ή απώλειας βάρους γιατί είμαστε κέντρο αισθητικής. Αντιθέτως, συστήνουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε εξαιρετικούς διατροφολόγους και γυμναστές, για ασφαλές και μόνιμο αποτέλεσμα.
 • Αναλαμβάνουμε περιστατικά τοπικού πάχους, ενημερώνοντας τους επισκέπτες μας για την ανάγκη συγχρονης σωστής διατροφής και εκγύμνασης.
 • Ενημερώνουμε με ειλικρίνεια και συνέπεια για τον τρόπο δράσης της εκάστοτε τεχνολογίας που προτείνουμε και τα αποτελέσματα που μπορεί να περιμένει ο επισκέπτης μας με βάση τις επιστημονικές μελέτες κορυφαίων πανεπιστημίων.
 • Στο κέντρο μας θέση έχουν μόνο επιστημονικά αποδεδειγμένες μέθοδοι απώλειας τοπικού πάχους. Φράσεις όπως "θαύμα", "θαυματουργό", "μαγικό", "ονειρεμένο", ανήκουν στη σφαίρα του μεταφυσικού κι επομένως δεν έχουν καμία θέση στη δουλειά μας.
Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε τις λύσεις που προτείνουν τα Element για την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Μίλα μαζί μας στο 2811 11 8101 και ζήτησε δωρεάν ένα συμβουλευτικό ραντεβού με τις αισθητικούς μας.

Για οποιαδήποτε απορία για τις θεραπείες Element,
επικοινωνήστε μαζί μας στο 2811 11 8101.
Όταν πρόκειται για εμάς...
...ενημερωθείτε από εμάς!


Κατέβασε την εφαρμογή μας
στο Android κινητό σου ή στο iPhone σου!
Element Overwhelming Beauty

Για πληροφορίες και ραντεβού καλείτε το 2811 118101.

Element Overwhelming Beauty
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος
71304, Ηράκλειο
Τηλ. 2811118101

1 σχόλιο: