Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

3 Μύθοι για τη laser αποτρίχωση

 


Γράφει ο Γιάνννης Καπνίδης

Ο αλεξανδρίτης είναι το καλύτερο laser!
Όλα τα διοδικά laser είναι ίδια!
Με το laser η τριχοφυΐα τελειώνει μια για πάντα!

Αυτοί είναι κυρίως οι 3 μύθοι που επικρατούν στη laser αποτρίχωση. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει και τι όχι.

Είναι τελικά ο αλεξανδρίτης το καλύτερο laser;
Laser αλεξανδρίτη θα βρούμε κυρίως σε ιατρικά κέντρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για ιατρικά μηχανήματα. Η αποτρίχωση αποτελεί αισθητική πράξη, κι επομένως ακόμη κι ένα κέντρο αισθητικής μπορεί να έχει αλεξανδρίτη. Το γεγονός ότι κάποια μοντέλα βρίσκονται μόνο σε δερματολόγους είναι καθαρά θέμα συμφωνιών και μονοπωλίων. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο όρος αλεξανδρίτης αναφέρεται στην ακτινοβολία, στο μήκος κύματος του φωτός και όχι στο μοντέλο. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε "καθαρόαιμος" αλεξανδρίτης, ούτε "γνήσιος". Υπάρχει όμως μοντέλο που δίνει βολές εξ' επαφής, μοντέλο που ψύχει με κρύο αέρα, μοντέλο που χρειάζεται gel κλπ. Όλα όμως θα πρέπει να εκπέμπουν φως με συχνότητα 755nm.

Πριν πούμε ο,τιδήποτε, καλό θα ήταν να έχουμε όλοι την επιστημονική έρευνα από γερμανικά πανεπιστήμια  που μιλάει με νούμερα. Μπορείτε να την κατεβάσετε στα αγγλικά εδώ. Η έρευνα αυτή λοιπόν λέει ουσιαστικά ότι καλύτερο laser τόσο ως προς την απώλεια της τριχοφυΐας όσο και ως προς τη μονιμότητα, μετά από 6 συνεδρίες, είναι το διοδικό laser, με πολύ μικρή όμως διαφορά, σε σχέση με τον αλεξανδρίτη. Επιπλέον η επιτυχία και στους δύο αυτούς βασικούς παράγοντες δεν ξεπερνά το 75% στις 6 συνεδρίες κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι  ο ισχυρισμός ότι ο αλεξανδρίτης είναι το καλύτερο laser ως προς το αποτέλεσμα καταρρίπτεται από τη γερμανική έρευνα και δυστυχώς για τους υποστηρικτές του μύθου περί υπεροχής του αλεξανδρίτη, το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεν αντικρούεται από άλλες έρευνες. Άλλωστε, ακόμη και η γνωστότερη κατασκευάστρια εταιρία laser αλεξανδρίτη, συμφωνεί με τα παραπάνω αποτελέσματα, παρουσιάζοντάς τα στο site της.


Είναι ίδια όλα τα διοδικα;
Τα διοδικά laser, σε αντίθεση με τον αλεξανδρίτη εκπέμπουν στα 808 ή στα 810nm. Τα περισσότερα έχουν οπτική ισχύ 600 ή 800 watt ανά cm2 κεφαλής. Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για να έχουμε ένα εξαιρετικό απoτέλεσμα αποτρίχωσης. Όμως πολλοί χώροι διαφημίζουν laserΤα laser υψηλής ισχύος με πυκνότητα 1200, 2500 ή και 5000 watt ανά cm³ κεφαλής και επικαλούνται συντομότερα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;
ΠΡΟΣΟΧΗ: ένας διοδικός εφαρμογέας αποτρίχωσης που έχει συνολική οπτική ισχύ 2500 ή 5000 watt ανήκει στη σφαίρα της πραγματικότητας. Αν όμως  μιλάμε για αυτή την ισχύ ανά τετραγωνικό εκατοστό, τότε μάλλον θέλουμε να κάνουμε αποτρίχωση τα τείχη του Ηρακλείου! Η αλήθεια λοιπόν είναι επομένως ότι στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε για συνολική ισχύ και όχι για ισχύ ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αν δούμε λοιπόν κάπου 2500 ή 5000 watt/cm2, τότε ή πρόκειται για λάθος, ή για προσπάθεια εντυπωσιασμού, η οποία όμως δεν έχει επιστημονική βάση.

Η ισχύς είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του μηχανήματος. Αν όμως έχουμε για παράδειγμα 1000Watt κεφαλή και η επιφάνειά της είναι 1 τετραγωνικό εκατοστό, τότε όντως έχουμε 1000W ανά τετραγωνικό εκατοστό ισχύ. Αν η κεφαλή είναι ακόμη μεγαλύτερη, τότε η ισχύς ανά τετραγωνικό μειώνεται κι άλλο. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν πειστούμε για την επιστημονικότητα των διαφημιστικών που βλέπουμε.

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μεγάλες κεφαλές (πάνω από 1,1 με 1,2 τετραγωνικά εκατοστά) αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διάθλασης: το laser φως δηλαδή χτυπά 100% στο κέντρο της κεφαλής, αλλά πιο αδύναμα στις άκρες της, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα, προκειμένου να αποφύγουν το φαινόμενο της διάθλασης διαιρούν την ακτινοβολία σε περισσότερες από μία διόδους ώστε να έχουμε πολλές ισοδύναμες κάθετες ακτίνες, χωρίς τον κίνδυνο της διάθλασης.

Γενικά λοιπόν λέμε ναι στην υψηλή ισχύ, αλλά θα πρέπει να ελέγξουμε και τον τρόπο που παράγεται η ακτινοβολία (από μία ή περισσότερες διόδους), το αν μιλάμε για συνολική οπτική ισχύ ή όντως ανά τετραγωνικό εκατοστό, καθώς και το μέγεθος της κεφαλής.

Τελικά πότε τελειώνουμε με το laser;
Η φράση “στο δικό μας laser σε 6 συνεδρίες τελειώνεις οριστικά” είναι αναληθής και θα πρέπει να προκαλεί πλέον μόνο γέλιο. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, προβλέπεται από όλες τις μελέτες (δες την έρευνα παραπάνω) αλλά είναι σπάνιο φαινόμενο και ποτέ ο κανόνας. Όλα τα αποτελέσματα μελετών αναφέρονται κατά μέσο όρο, ένα χρόνο μετά την τελευταία συνεδρία. Επομένως σε όλες τις τεχνικές laser αποτρίχωσης δεν υπάρχει σαφής αριθμός συνεδριών που τελειώνει κάποιος οριστικά. Αντιθέτως είναι σχεδόν 100% σίγουρο ότι θα χρειαστούμε συντήρηση του αποτελέσματος κάθε 6-12-18 μήνες. Αν αυτό δε συμβεί, τότε ανήκουμε στις εξαιρέσεις.

Ειδικά για τους άνδρες ή για τις γυναίκες με ορμονικές ανισορροπίες (υψηλά ανδρογόνα) το laser αποτελεί κυρίως μέθοδο συντήρησης και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουμε τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες ή μία φορά το χρόνο επίσκεψη για εφαρμογή, προκειμένου να συντηρήσουμε το αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι είναι επίσης ότι δεν υπολογίζουμε το γεγονός ότι το σώμα μας μπορεί να παράγει με τα χρόνια και νέα τριχοφυΐα. Το laser καταπολεμά την υπάρχουσα τριχοφυΐα. Όχι αυτή που θα εμφανιστεί στο μέλλον. Αν ξεκινάμε επομένως εφαρμογές σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και αυτόν τον παράγοντα και να προετοιμαστούμε για περισσότερες συνεδρίες συντήρησης στο μέλλον.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ναι, μπορεί να τελειώσουμε για πάντα με την τριχοφυΐα κάνοντας laser αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε για όλους, ούτε συμβαίνει πάντα στον ίδιο αριθμό συνεδριών. 

Πριν λοιπόν βρεθούμε προ εκπλήξεων αγοράζοντας ένα πανάκριβο πακέτο laser θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτός που ορίζει κατά κύριο λόγο το τελικό αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός μας. Οι μαέστροι των πωλήσεων θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μας πείσουν για τα μαγικά αποτελέσματα του μηχανήματός τους, για το γεγονός ότι "εδώ όλοι στις 6-8 συνεδρίες τελειώνουν", ή ακόιμη χειρότερα ότι είναι πρόθυμοι να μας παρέχουν γραπτή βεβαίωση για το αποτέλεσμα. Η αισθητική διδάσκεται σε πανεπιστήμια, όχι στο Hogwarts. Για να έχουμε αληθινά αποτελέσματα, από αληθινούς αισθητικούς, οφείλουμε κι εμείς να κάνουμε την έρευνά μας, αναζητώντας κέντρα που έχουν βγάλει καλό όνομα, που δε χρησιμοποιούν μύθους και marketing για να πουλήσουν και που φυσικά δε βαφτίζουν "ιατρικό" ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την ομορφιά.

Αγνόησε την παραπληροφόρηση!
Για οποιαδήποτε απορία, ενημερώσου απευθείας από εμάς
στο 2811 11 8101.

Το παρόν ιστολόγιο συντάσσεται από την ομάδα των
Element Overwhelming Beauty
(Μαριάννα Βελεγράκη)
Ηράκλειο Κρήτης
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος, 71304
Τηλ. 2811 11 8101

5 σχόλια:

 1. Γεια σας κυρίες και κύριοι. Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσα σε 24 έως 48 ώρες; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να κάνετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance.

  Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι χρηματοοικονομικός μεσίτης και είμαι επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Έλαβα υπόψη μου ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Είμαι εδώ για να προτείνω σε όποιον αναζητά δάνειο να επικοινωνήσει με την Novelty Finance για δάνειο με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%. Είναι μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία δανείων και μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: | noveltyfinances@gmail.com | Ή στείλτε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες.

  Η NOVELTY FINANCE παρέχει λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο και πολλές άλλες). Προσφέρουν ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

  Τι λαμβάνετε όταν κάνετε αίτηση με το Novelty Finance:
  • Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση.
  • Ανταγωνιστικά επιτόκια (3% ετησίως)
  • Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
  • Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε πρόσθετα κεφάλαια
  • Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε και οπουδήποτε.
  • Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
  • Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πώς να εφαρμόσει:
  Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
  Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ EMAIL στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή να στείλετε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. CHARLY KERKIR ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  γεια σε όλους
  Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που έβαλε το CHARLY KERKIR ξανά στο δρόμο μου.
  Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή εάν αντιμετωπίζετε οικονομική δυσκολία, απλώς επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο CHARLY KERKIR και θα έχετε πλήρη απόλυτη ικανοποίηση.
  Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό 55.000 €, και αυτό είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για μένα.
  Είναι άνθρωπος της καρδιάς, χάρη σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου.
  Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
  Email: charlykerkir@gmail.com
  Σας ευχαριστώ

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  Εάν δεν είστε από την Ελλάδα, παρακαλούμε να απέχετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2023 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.


  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2023 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.


  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2023 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.


  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com


  Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2023 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.


  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com


  Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2023 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.


  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com

  ---

  ΑπάντησηΔιαγραφή