Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

AHA πότε και ποια;


Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ο αισθητικός είναι αν τα οξέα φρούτων απαγορεύονται το καλοκαίρι. Μπορούμε να ενισχύσουμε την καθαριότητα, την αντιγήρανση, την ομοιομορφία, τους λεπτους πόρους, τη λευκή όψη, τη λάμψη του δέρματος με οξέα φρούτων όλο το χρόνο;

Οι παλιές σχολές αισθητικής ήθελαν τα οξέα να χρησιμοποιούνται μόνο το χειμώνα ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για την επιδερμίδα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η οδηγία αυτή δεν στερούνταν βάσης, διότι τα οξέα που υπήρχαν τότε ήταν πολύ λίγα και πολύ συγκεκριμένα.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα οξέα φρούτων που διατίθενται για επαγγελματική χρήση είναι πραγματικά πολλά, τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς τη συγκέντρωση. Επιπλέον, ο επαγγελματίας αισθητικός μπορεί να επιλέξει σκευάσματα ενός μοναδικού οξέος σε διάφορες συγκεντρώσεις ή μίγματα οξέων παρασκευασμένων για συγκεκριμένη εφαρμογή.

Στα Element τα οφέλη της εφαρμογής των οξέων φρούτων δε σταματούν ποτέ και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια του δέρματος.

Ο έμπειρός αισθητικός επιλέγει τα οξέα που θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με το ιστορικό του επισκέπτη του, το δέρμα, την εποχή, τις ανάγκες και το στόχο που έχει θέσει.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν μας όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την τελική επιλογή μας, τα οξέα φρούτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, υπό την καθοδήγηση του επαγγελματία αισθητικού.

Επιπλέον, ανάλογα με το στόχο που έχουμε θέσει, έχουμε στη διάθεσή μας σκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο σπίτι, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τέτοια σκευάσματα είναι τα Bi-Phase Cocktail της  K-Surgery, τα οποία μαζί με τους παράγοντες απολέπισης (οξέα) διαθέτουν και παράγοντες ανάπλασης και τροφής, έτσι ώστε όσο προκαλείται βαθιά απολέπιση, άλλο τόσο τρέφεται και προστατεύεται η επιδερμίδα. Τα Cocktail Peels της K-Surgery παρέχονται σε διαφορετική σύνθεση και για επαγγελματική χρήση, ενώ τα σκευάσματα μεμονωμένων οξέων σε διάφορες συγκεντρώσεις της ίδιας εταιρίας αποτελούν πραγματική πρόκληση δημιουργικότητας και δυναμικών λύσεων για τον αληθινό αισθητικό.

Στα Element οι εφαρμογές K-Surgery πραγματοποιούνται ύστερα από πραγματικά αμέτρητες ώρες διαρκούς εκπαίδευσης, τόσο στην αντιπροσωπεία της εταιρίας όσο και στους χώρους μας, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές K-Surgery.

Tα Bi-Phase Cocktails της K-Surgery.

Ένα νέο κεφάλαιο στη θεραπεία με οξέα φρούτων έχει ανοίξει και η Dermalogica, με το πρωτοποριακό Pro Power Peel, το οποίο αντικαθιστά το χημικό peeling προσφέροντας το ίδιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, χωρίς τις ενοχλητικές πληγές και τα σημάδια μιας χημικής επίθεσης.

Το Pro Power Peel διαθέτει διαφορετικά πρωτόκολλα εφαρμογής κι έτσι άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειμώνα ή καλοκαίρι, με την ανάλογη και απαραίτητη αντηλιακή προστασία.

Η εφαρμογή  Pro Power Peel πραγματοποιείται στα Element ύστερα από σειρά εκπαιδεύσεων και πιστοποίησης στην έδρα της εταιρίας, υπό την καθοδήγηση του International Dermal Institute. Επιπλεόν τα Element είναι ένα από τα 2 κέντρα στην Ελλάδα που κατέχουν τον τίτλο Dermalogica Ambassador, προσφέροντας έτσι ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις εφαρμογές.

To Pro Power Peel της Dermalogica.

Μία πραγματικά εντυπωσιακή προσέγγιση στην κούρα οξέων φρούτων ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο και η Babor. Το hashtag #AskForMore ήταν η αιτία. Εμείς ζητήσαμε και η γερμανική Babor απάντησε με τον πιο δυναμικό τρόπο: με τη μοναδική "από μέσα προς τα έξω" τεχνική απολέπισης που πρότεινε, επέτρεψε την εφαρμογή οξέων με διαφορετικά πρωτόκολλα όλο το χρόνο, ενώ τελειοποίησε το αποτέλεσμα με το Overnight AHA Peeling, το οποίο εφαρμόζεται το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η εφαρμογή AHA της Babor ανήκει στη σειρά Dr BABOR Pro και στα Element κατέχουμε τον τίτλο Dr Babor Expert ύστερα από εκπαίδευση στην έδρα της εταιρίας στο Άαχεν της Γερμανίας.

Μία εξατομικευμένη πρόταση κούρας και απολέπισης Dr Babor.

Πάνω απ'όλα η ασφάλεια!
Η χρήση του αντηλιακού είναι υποχρεωτική έτσι κι αλλιώς σαν πρώτο όπλο κατά της γήρανσης. Δε νοείται αντιγηραντική θεραπεία χωρίς τη χρήση αντηλιακού και δε νοείται αντιγήρανση χωρίς αντηλιακή προστασία.

Στην περίπτωση των οξέων φρούτων η χρήση του αντηλιακού είναι διπλή: προστατεύουμε το δέρμα τόσο από τις βλάβες που μπορεί να πάθαινε κανονικά από την υπεριώδη ακτινοβολία, όσο και από τις βλάβες που θα πάθαινε λόγω της μειωμένης άμυνάς του από την εφαρμογή των οξέων.

Είναι θέμα του αισθητικού μας να μας προτείνει το κατάλληλο αντηλιακό, ανάλογα με την εποχή, τη φάση της θεραπείας μας και φυσικά ανάλογαμε το δέρμα μας. Η φράση "έχω το δικό μου αντηλιακό, δε θέλω να πάρω άλλο", ναι, μπορεί να μας εξοικονομήσει προσωρινά κάποια χρήματα, δεν είναι όμως και πολύ έξυπνη. Η κάθε κούρα οξέων συνήθως έχει το δικό της αντηλιακό. Ακολουθήστε τη κατά γράμμα, ώστε να έχετε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το παρόν ιστολόγιο συντάσσεται από την ομάδα των
Element Overwhelming Beauty
(Μαριάννα Βελεγράκη)

Ηράκλειο Κρήτης
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος, 71304
Τηλ. 2811 11 8101

Περιστέρι Αττικής
Κνωσού 4
4ος ΄Οροφος, 12134
Τηλ. 211 770 7005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου